Nagyításhoz kattintson a képre!

Szentjánosbogár rajzás Alcsúton

Szeretitek a különleges programokat? Nem csak gyerekeknek kínál izgalmas esti programot a szentjánosbogarak rajzása, a felnőttek is ugyanannyira el tudnak merülni a csodálatos, zöldes fénnyel világító bogarak látványában.

1. Lehet-e foglalni jegyet? Van-e még jegy?
Nincs foglalás, nincs előzetes regisztráció az Alcsúti Arborétumba, a jegyek száma pedig korlátlanok, így nincsen létszámhoz kötve egy adott nap, így mindenki bejut, ez nem kérdéses.

2. Telefonon vagy interneten be kell jelentkezni?
Nincsen előzetes regisztráció, nem kell sehol regisztrálni vagy bejelentkezni az Alcsúti Arborétum szakvezetéseire!

3. Van-e hétköznap is szakvezetés?
Természetesen van, megadtunk egy időintervallumot a Szentjánosbogár rajzásra az Alcsúti Arborétumba, ami azt jelenti, hogy hétköznap és hétvégén is vannak szakvezetések. " A szakvezetések június 18-tól, minden nap 20:30-tól indulnak az Arborétum főbejáratától (a bogaraktól is függ meddig tart a rajzás)

4. Esős időben is megtartják a szakvezetést?
Igen, megtartjuk, kizárólag szeles és viharos időben nem, ezt az Arborétum weboldalán http://www.alcsuti-arboretum.hu/ is megtaláljátok, hogy Vihar esetén az Arborétum zárva van!

5. Mennyi ideig tart a szakvezetés?
Körülbelül másfél óra.

6. Hány órára érdemes menni?
Ha megvetted már a jegyedet aznap vagy előtte napokban a helyszínen, akkor elég a szakvezetés időpontja előtt érkezni pár perccel, de ha nincs jegyed, érkezz minél hamarabb, hiszen mi sem tudhatjuk mennyien látogatnak ki aznap az Alcsúti Arborétumba! " Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre ebben az időszakban 10:00 - 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek. " A szakvezetések 20:30-tól indulnak, folyamatos csoportokban, de 21:00 óra után már nem indul szakvezetés, hiszen az a csoport már nem ér be a bogarakhoz, nem tudnak több percen keresztül nézelődni, mert addigra lekapcsolják a fényeiket.

7. Mennyit kell sétálni a szakvezetésen, nem-e megterhelő, ha gyerekekkel megyek?
Kiadós sétának mondhatjuk, így pici gyermekek esetén hozzatok babakocsit, vagy nézzétek úgy, hogy ilyenkor este, már a gyerekek fáradtabbak, és lehet, hogy igénylik a cipelésüket, főleg, hogy másfél óra a túra.

8. Milyen mennyiségben repkednek a bogarak?
Ezt nem tudjuk megmondani.

9. Ha hozok magammal befőttesüveget, akkor elkaphatom vagy vihetek haza Szentjánosbogarat?
NEM! Kérünk titeket, hogy amellett, hogy a szakvezetéseken csendben kell lépkedni, hogy ne zavarjátok meg a bogarakat, így evidens, hogy nem lehet hozzányúlni és befogni sem őket! Ne bántsuk a természetet, és a bogarakat!

10. Kutyát be lehet vinni az Arborétumba?
Kutyát, macskát és egyéb állatokat nem lehet az Arborétumba behozni!

Szállj fel a Puskás Akadémia megállójánál a Vál-völgyi kisvasútra, hiszen csak Nektek indítjuk útjára az É J S Z A K A I JÁRATOKAT, amellyel eljuthatsz az Arborétumhoz!
Az alábbi napokon indulnak az éjszakai járatok:
június 18., 19. - szombat és vasárnap
június 24., 25., 26. - péntek, szombat és vasárnap
július 1., 2., 3. - péntek, szombat és vasárnap
Az éjszakai járatok menetrendje, itt megtekinthető:
http://www.valvolgyikisvasut.hu/#!jegyinformacio/cee5

13. Hány óráig jár a Vál-völgyi Kisvasút, ha valaki a Pancho Arénánál parkol le, akkor visszajut-e vele?
IGEN! 22:50-kor indul az utolsó éjszakai járat, és ha kell az a vonat elmegy a végállomásig, így mindenkit visszajuttatnak a kisvasút dolgozói a kiindulási pontjuktól.

14. Érdemes-e kimenni, látunk-e valamit?
Igen, főleg Szentivánéj (június 24.,25.,26.) környékén!
 

Települések Alcsútdoboz közvetlen közelében

Program info
Programtípus
  • Családi programok
helyszín
  • Közép-Dunántúl
Település ismertető
  • Alcsútdoboz

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illetve programajánlatokat . Addig tekintse meg környéki programokat és a szint...

Szállások Alcsútdobozonés környékén

Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu